Inventarisatie voedselwensen van personeel UMC Utrecht in volle gang

Van 9 april t/m 24 mei 2015 loopt de pilot van Local2Local in het personeelrestaurant van UMC Utrecht, waarbij Local2Local verse streekproducten serveert. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam en gezond voedsel kracht bij te zetten. De samenwerking betekent dat de levering centraal geregeld wordt en dagverse producten worden meteen naar het UMC gebracht.

Het vers gebakken, prijswinnende brood van Vroeg, uitgestald bij de ingang van het restaurant, is zeer populair, en bezoekers kunnen elke dag proeven uit een rijk assortiment producten van de boeren uit de directe omgeving en de regio, zoals ambachtelijk gemaakte jams en pure honing van de imker, en deze ook als kleine boodschap aankopen.

Het personeel heeft zeer positief gereageerd op dit initiatief en op de mogelijkheid om het aanbod van Local2Local online te kunnen bestellen en op te pikken bij een afhaalpunt. Hiervoor is de inventarisatie van voedselwensen via Voedsel in de Buurt Uithof gretig ingevuld.

Local2Local bestaat inmiddels uit ruim vijftig boeren en levert direct aan consumenten, bedrijven en nu ook dit ziekenhuis. Dit overtuigde het Wilhelmina Ziekenhuis ervan om zich ook aan te sluiten en producten af te nemen.

© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven