UMC Utrecht omarmt streekproducten van Local2Local

UMC Utrecht serveert nu verse streekproducten van Local2Local in het personeelsrestaurant. Het ziekenhuis is een hechte samenwerking aangegaan met de boerencoöperatie om haar ambities op het gebied van duurzaam en gezond voedsel kracht bij te zetten.

Op donderdag 9 april beleefde het personeel bij binnenkomst de primeur met de geur van vers gebakken brood en een rijk assortiment producten van boeren uit de directe omgeving en de regio, zoals appels en peren, verse sappen, jams, honing, taartjes, meel en eieren.

“De boeren zelf zullen hier ook regelmatig aanwezig zijn en hun seizoensproducten aanbieden, zoals kersen en aardbeien”, vertelt initiatiefnemer Mark Frederiks van Local2Local. “Binnenkort worden hier nog warme gerechten aan toegevoegd.”

Local2Local bestaat inmiddels uit ruim vijftig boeren en levert direct aan consumenten, bedrijven en nu ook dit ziekenhuis. De samenwerking betekent dat de levering centraal geregeld wordt en dagverse producten worden meteen naar het UMC gebracht.

De bakkers van restaurant Vroeg uit Bunnik zijn verantwoordelijk voor het brood. “Een enorm succes, op de eerste dag waren we al na een uur uitverkocht”, aldus Frederiks.  

“De regio Utrecht, specifiek de Kromme Rijnstreek en het Eiland van Schalkwijk, heeft enorm veel te bieden, er worden hier zo veel lekkere en gezonde producten gemaakt, maar deze zijn niet makkelijk te verkrijgen. Hier willen wij iets aan doen door mensen de mogelijkheid te geven ons aanbod online te bestellen en op te halen bij afhaalpunten. Over twee weken open wij ons eerste afhaalpunt, bij restaurant De Kleine Baron in Utrecht. Hopelijk volgen er meer, wellicht ook in het UMC. Wij streven naar afhaalpunten in de hele regio.”

© 2024 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven